Tehetős kereskedő

2009.11.04. 10:26

A cím magáért beszél. Tényleg csak magáért, mert ehhez a poszthoz semmi köze nincsen, de szükség van rá. Már akinek. Nekem ugyan nem. Mindenki megfogalmazhatja magának írásaim lényegét és adhat címet neki, ha úgy tetszik. Csak ha lenne valami lényege.



Harminc perce ért véget a filozófiaóra és még a hatása alatt állok. Ismét mély értelmű, velős gondolatait árasztotta ránk tanárunk. Jó kis óra ez. Annak aki szereti. Nekem volt jobb dolgom is, de megértettem végre mire tanít minket a filozófia. A választás jogára. Előttem van Észak, hátam mögött Dél, balra a nap nyugszik, jobbra pedig kél. Ne vállalj többet, mint amennyi fér, mert a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. Számomra ezt jelenti a filozófia. Megtanultam, hogy szelektálni kell. Melyik órát veszed föl és melyiket nem. Kár, hogy csak a saját káromon vagyok képes tanulni.



Természetesen nem vártam el, hogy ez a tantárgy olyan mély benyomást tegyen rám, hogy rádöbbenek életem értelmetlenségére és mihamarabb megpróbálok véget vetni szenvedéseimnek, de mégis.. többet vártam. Ugyan 1500 forintba kerül a kurzusfelvételi időszakon túl egy óra leadása, de nekem ennyit megér, hogy másfél órával többet alhassak.



Ma szociológia zh lesz és szerda van. Erről a napról érdemes beszélni, mert szerda este a jogászok számára a bulizásról szól. Persze lehet, hogy máshol is így van ez, talán elkezdem az orvosit is, hogy ezt kiderítsem. Hiszen jogász és orvos közt nincs nagy különbség, mindkettő életet ment. Csak az orvos direktebb módon teszi ezt. A jogász pedig.. mi lenne szegény sorozatgyilkosok és pedofilok érzékeny lelkivilágával, ha 80 éves korukig börtönben kéne ülniük? Vajon képesek volnának még rehabilitálódni és folytatni kiegyensúlyozott életmódjukat? Erősen kétlem. Ezért végzem büszkén ezt az egyetemet és majd évek múlva az igazság szolgálatába állok. Remélem olyan nem olvassa a blogot, akinek nincs humorérzéke. Tudom, ezek nem nevettetnek meg, de belül mosolyogsz.



Nem tudok mit írni a továbbiakban. Holnap ismét jelentkezem.

A bejegyzés trackback címe:

https://xtremefuligjimmy.blog.hu/api/trackback/id/tr561497884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása